Over Juliette

 

Illustraties en strips

In 1958 werd in Amsterdam Juliette de Wit als vierde van vijf kinderen geboren. Ze woont er nog steeds en is sinds 1982 samen met Thijs. In 1988 werd hun zoon Buster geboren.

Juliette studeerde illustratie aan de Rietveldacademie en kreeg les van Piet Klaasse en Thé Tjong Khing. Sinds haar afstuderen in 1982 heeft ze heel veel boeken geïllustreerd.

 

Ben je benieuwd hoeveel? Kijk eens naar Overzicht van alle boeken, daar staan ze zowel op volgorde van uitgave, bij de schrijvers en uitgevers op een hele lange rij.

En nog steeds komen er nieuwe boeken bij.

 

Juliette werkt voor allerlei uitgeverijen en tekent niet alleen in kinderboeken. Ook Boeken voor volwassenen hebben wel eens plaatjes nodig, bijvoorbeeld  boeken over opvoeden of bevallen.

 

Juliette vertelt graag over haar vak. Ze geeft lezingen en workshops aan kinderen en volwassenen over het illustreren van kinderboeken en tekenen. Zie Uitnodigen.


Hiernaast maakt ze ook Muziek, ze speelt basgitaar en zingt in de band de Romeo's.

Ook zingt ze in het Soul en Gospelkoor Loud & Proud! Nieuwsgierig? Kijk eens bij www.loudandproud.nl


Bij Kinderboeken is geen plaats voor alle boeken, het is slechts een greep uit de overvolle boekenkast die Juliette bij elkaar getekend heeft.